10 milliárdos értékben alakította át hitelportfólióját az Appeninn

Az Appeninn Holding Nyrt. 250 millió forintos, a Növekedési Hitelprogram (Nhp) forrásaira épülő forinthitel megállapodást kötött egyik finanszírozó bankjával. A hitelt a bank a mai napon folyósította a dinamikusan növekvő tőzsdei társaságnak, amely e lépéssel összesen 10 milliárd forint értékben cserélte kedvezőbb feltételű forrásokra egyes projekthiteleit.

A most lezárt hitel megállapodás révén a társaság kedvező 2,5 százalékos kamatú forint forrásra cserélte három különböző ingatlanjához kapcsolódó korábbi devizahitelét.

 

„A jelenlegi kamatkörnyezet lehetőséget kínált számunkra, hogy forrásszerkezetünket átalakítsuk, és még előnyösebb feltételekkel vonjunk be banki hitelforrást, mint a megelőző években. Az idei esztendőben aláírt megállapodásokkal az Appeninn Nyrt. hitelszerkezetét kedvezőbbé tettük; egyrészt olcsóbban jutottunk a forrásokhoz, másrészt a bevételek devizanemével megegyező, egységesen 10 éves lejáratú hitelekre cseréltük a korábbiakat, összesen mintegy 10 milliárd forintos értékben. Mivel stratégiánknak megfelelően a magas jövedelemtermelő potenciállal rendelkező projekteket akvirálva növekedünk, ingatlanállományunk további intenzív bővítését is segítik ezen lépések, hiszen az így felszabaduló forrásokat portfóliónk növelésére fordíthatjuk.” - emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

 

Hitel

összege

Új

devizanem

Kamat (%)

Időtáv

Banki

partner

30 millió

euró

2,25-2,5%

3 havi EURIBOR

10 év

ERSTE Bank

130 millió*

forint

2,5%

10 év

Orgovány Tak. Szöv.

407 millió*

forint

1,7%

10 év

K&H Bank

250 millió*

forint

2,5%

10 év

OTP Bank

 

 *A Növekedési Hitelprogram keretei között létrejött finanszírozási megállapodás.

 

„Az ingatlan-portfóliónkhoz kapcsolódó finanszírozás átalakítása a cégcsoport eredményességét is kedvező irányba befolyásolja, amellett hogy forrásokat szabadít fel a további akvizíciók megvalósításához. A középtávon kitűzött ingatlanállomány felépítéséhez kedvező a piaci környezet, hiszen az ingatlanak árazási szintje megfelelő a beszálláshoz, a finanszírozási lehetőség a jól működő cégek számára adott, miközben a bérleti díjak csökkenése megállt.”- összegezte Székely Gábor.

 

Az Appeninn elsősorban a fővárosi B kategóriás irodapiacon épített ki jelentős pozíciókat, emellett a fővárosi és vidéki city-logisztika szegmensben van jelen, magas kihasználtság mellett működő ingatlanokkal. „Az általunk megcélzott ingatlanpiaci területen, a fővárosi B kategóriás irodapiac felső szegmensében a bérleti kereslet stabil. E szektort erősíti az A kategóriás ingatlanokból költségoldalról kiszoruló, de jó lokációt és magas színvonalú irodakörnyezetet kereső, fizetőképes nagy-, közép- és kisvállalatok köre is. E vállalkozások számára a kedvező költségszint mellett a rugalmas és hatékony üzemeltetés nagy előnyt jelent, amelyet mi biztosítani tudunk számukra”- mondja Székely Gábor. „Az elmúlt hónapokban aláírt banki megállapodásaink is bizonyítják, hogy a hazai hitelintézetek keresik a megfelelő minőségű projekteket és cégeket. Emellett a tőzsdei jelenlét, az átlátható működés a banki partnerek számára is értéket jelent, amely a részvényesek felé a cégcsoport által elért kedvező kondíciók révén csapódik le. A meghosszabbított Növekedési Hitelprogram keretei a további portfólió bővítési terveinkhez is vonzó feltételeket biztosítanak számunkra."

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

MOM Park Irodák

Alkotás u. 53.

kiadó iroda1474 m2
bérleti díj16 - 16 €/m²/hó+áfa

Leier City Center Irodaház

Hunyadi J. u. 14.

kiadó iroda202 m2
bérleti díj10 - 12 €/m²/hó+áfa

Madarász Irodapark

Madarász Viktor u. 47-49.

kiadó iroda14500 m2
bérleti díj11 - 0 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

35 - 45m²
2018. 08. 15.
60 - 70m²
2018. 08. 08.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső