3,5 milliárd euró értékű befektetési lehetőség Közép-Európában

A Cushman & Wakefield szerint, jelenleg 3,5 milliárd euró értéket is meghaladó ingatlan van aktív eladási szándékkal Közép-Európa legjelentősebb piacain, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában valamint Magyarországon. Ez jelentős növekedés az előző negyedévhez képest.

A kereskedők két típusra oszthatók és egyenlő arányban vannak olyan fejlesztők, akik ki akarnak lépni a piacról, illetve olyan befektetők, akik tovább kívánnak kereskedni. Az utóbbiak egyre inkább előnyhöz jutnak a javuló piaci kondícióknak köszönhetően, úgymint a növekvő befektetési szándék és a kedvezőbb árak, melyek főként a hozamcsökkenés eredményei.

Az említett volumen több mint feléért, 1,7 milliárd euróért a kiskereskedelmi szektor felel, mivel jelenleg legalább 4 bevásárlóközpont van a befektetési piacon, egyenként több mint 200 millió euró értékben. A földrajzi elhelyezkedést tekintve Lengyelország továbbra is vezető a piacon, 2,05 milliárd euró összértékű eladó ingatlannal (58 %).

A Közép-Európában látványosan magas kínálathoz Charles Taylor, Partner, a magyarországi Cushman & Wakefield Ügyvezető Igazgatója, a következőket fűzte hozzá: “A fent említettek ellenére a fővárosokban, leginkább az irodapiacon hiány mutatkozik a főbb ingatlanokból, melynek oka, hogy a tulajdonosok kivárnak a jobb piaci kondíciók reményében és nem bocsájtják áruba ”legjobb” ingatlanjaikat.  Magyarországon a kínálat továbbra is alacsony maradt. Ez a piaci aktvitás növekedésével várhatóan változni fog, melyre a változó alaptételek, a befektetői szemléletváltás és leginkább a lengyel és cseh piacokhoz képest jelentős árkedvezmény, pozitívan hatnak majd.”

Forrás: Cushman&Wakefield
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda24500 m2
bérleti díj13.5 - 15 €/m²/hó+áfa

Hermina Business Towers

Hermina út 17.

kiadó iroda682 m2
bérleti díj8.85 - 11 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda466 m2
bérleti díj6 - 0 €/m²/hó+áfa

SBGK IRODAHÁZ

Andrássy út 113.

kiadó iroda120 m2
bérleti díj13 - 14.5 €/m²/hó+áfa

Margit Palace

Henger u. 2.

kiadó iroda1693 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső