A banki ingatlanok pezsdíthetik fel az ingatlanpiacot

Négy évvel a globális hitelválság kirobbanása után új lehetőségek nyílnak meg a magyar ingatlanpiacon: a befektetők egyre nyitottabbak a válság miatt félbehagyott fejlesztésekre, a projektek jelenlegi tulajdonosai, a fejlesztőket egykor finanszírozó bankok pedig szívesen szabadulnának a működésüktől idegen eszközeiktől. Leginkább a jól megépített, jó elhelyezkedésű lakóingatlanok lehetnek az új szegmens legjobb befektetései.

A magyarországi ingatlanpiac a válság óta alig mutat élénkülésre utaló jelet. Az ingatlanok iránti kereslet és a fejlesztések banki finanszírozása is csak árnyéka régi önmagának, és belátható időtávon belül nem is várható változás. Budapesten lakáspiaci elemzések szerint az elmúlt évtized átlagához képest meglehetősen korlátozott új építésű lakás-kínálatot tavaly már meghaladta a kereslet, ám még mindig jelentős az eladatlan állomány.  Mindazonáltal, a piacon új szegmens látszik megjelenni: a válság miatt félbehagyott építkezések befektetési lehetőséget kínálnak azoknak, akik az új fejlesztéseknél hamarabb akarnak profithoz jutni. Ebben a szegmensben a jó lokációjú, magasabb minőséget képviselő, ma már jó áron kínált lakóingatlan projektek a legnépszerűbbek.

 

„2013-ban már túl vagyunk egy sikeres üzletkötésen, a CIB Bank segítségünkkel egy olyan izraeli és magyar befektetőkből álló csoportnak értékesített egy félig kész projektet, akik jól ismerik a magyar piacot és a mikrogazdasági környezetet.” – mondta Tim O’Sullivan, a CBRE magyarországi tőkepiaci vezetője. Ez volt a harmadik ilyen projekt-értékesítés az elmúlt 12 hónapban, amelyben tanácsadóként részt vett a CBRE. Ezek az ingatlanok jelentős hozzáadott-értéket képviselnek, és számottevő előnyt nyújthatnak azoknak, akik vállalják a kihívást. „Sokan aggódtak, hogy mekkora hozamot lehet elérni egy ilyen befektetéssel,” – tette hozzá Sullivan – „de még a mi elvárásainkat is meghaladta a hozamszint, amit ezek az ingatlanok biztosítottak.

 

A CBRE most a CIB Bank Rahó utcai lakóingatlan-projektjének értékesítését végzi. A 11. kerületben, a Sashegy oldalában található ingatlan éppen megfelel a befektetők új elvárásainak: kiváló elhelyezkedés, az átlagosnál igényesebben megépített, a zöld környezetben lévő három épület 88 lakása kiváló lehetőség az olyan befektetőknek, akik egy jó állapotú, félig elkészült fejlesztést szívesen befejeznek, és - akár némi módosítással - saját elképzeléseiket is hozzáadva könnyen találhatnak vevőket rájuk.”

Forrás: CBRE
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

ELADÓ MT BUDAPEST TELEKOM PARK 4.250 M HUF + ÁFA

Budafoki út 103-107.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT EGER 525 M HUF+ÁFA

Fellner Jakab utca 1.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ a TERRAPARK Irodaház D tömbje - 6.470.000 EUR

Puskás Tivadar utca

kiadó iroda7000 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT MÁTÉSZALKA 195MHUF+ÁFA

Kálvin tér 5.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

Tópark - Be My City I. ütem

Sasbérc út 1.

kiadó iroda17445 m2
bérleti díj10.9 - 13.5 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső