A forint gyengülése miatt 20 %-kal nőttek a cégek irodaköltségei

Június óta közel 20%-kal nőttek az irodabérlettel és üzemeltetéssel kapcsolatos költségei azon cégeknek, melyek Euro-ban kötötték meg bérleti szerződéseiket. A piaci folyamatok és árfolyam-változások tükrében a vállalkozások az elkövetkező egy évben nem számíthatnak a forint gyengülése miatt megnövekedett terheik csökkenésére.

„A makrogazdasági kép elég borús mind lokálisan mind globálisan a nagymértékű eladósodottságok és államháztartási hiányok miatt, ami nagyban befolyásolja a forint árfolyamát is”– véli Saághy Pál, az Equilor vezető devizakereskedője. „Egy éven belül nem számítok a forint markáns erősödésére, sőt hazánk esetleges leminősítése esetén 320 Forint - Euro körüli árfolyamszinten stabilizálódhat a magyar fizetőeszköz” – összegez a szakember.

 

A cégeknek tehát érdemes felkészülniük arra, hogy tartósan viselniük kell a markánsan megnövekedett költségeket, vagy olyan irodamegoldást találniuk, amely forintban is bérelhető irodaterületeket kínál. A budaörsi Terrapark elkötelezett a magyar vállalkozások sikerei iránt így 2012-ben is folytatja akcióját, melynek keretein belül forintban adja bérbe irodáit. A koncepció fő üzenete a kiszámíthatóság, a tervezhető, szinten tartható irodai költségek biztosítása. A Terraparkban a cégek 15 nm-től, akár több évre forintban rögzített szerződéssel, rugalmas kondíciókkal is színvonalas irodához juthatnak. Mindezek mellett további extra szolgáltatásokra (pl.: alkalmanként igénybe vehető tárgyalóhasználat; közös helyiségek takarítása, ellátása) is többletköltségek nélkül jogosultak a forintban fizetők.

 

„Nyilvánvaló, hogy a hektikusan változó árfolyam óriási kockázatot jelent a cégek számára, az egyik hónapról a másikra 10-20%-kal megemelkedő költségek szinte megoldhatatlan kihívás elé állítják a kis és közepes méretű vállalkozásokat.” – mondja Jürgen Blum a Terrapark tulajdonos-ügyvezetője. „Ezen kockázat elkerülésében szeretnénk továbbra is a cégek partnerei lenni, ezért döntöttünk úgy, hogy a jövő évben is lehetővé tesszük bérlőink számára a forint alapú irodabérletet.”

Forrás: Terrapark
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

BudaPart GATE

Dombóvári út 27

kiadó iroda18165 m2
bérleti díj14.5 - 17.5 €/m²/hó+áfa

BC 22

Baross u. 22.

kiadó iroda990 m2
bérleti díj4 - 10.9 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Minelake Irodaház

Bányató u. 13.

kiadó iroda661 m2
bérleti díj12 - 0 €/m²/hó+áfa

myhive Átrium Park

Váci út 45.

kiadó iroda2392 m2
bérleti díj13.5 - 14 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

12 - 18m²
2018. 06. 10.
80 - 100m²
2018. 06. 05.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső