Appeninn: aktívabbak a piacon az autóipari bérlők

Az elmúlt hónapok trendjét igazolja vissza az Appeninn Holding bérlői aktivitása is: látványosan megnövekedett a gépjárműiparból származó bérlők érdeklődése. A változatos tevékenységet folytató vállalkozások előőrsei ráadásul egyre többször tudnak beszámolni arról, hogy 1-2 év elteltével már bővítésben gondolkodhatnak.

A válság kirobbanásának egyik legkomolyabb áldozata világszerte a személygépkocsi gyártás és értékesítés volt. Lassacskán kezd magára találni az iparág a világban – Magyarországon is a korábbi éveket meghaladó értékesítési számokról számolnak be a szakmai adatszolgáltatók, igaz ezt néhány szabályozói változtatás is segítette.

A szakemberek általában a gazdasági konjunktúra korai jeleként szokták értékelni, ha a logisztikai kapacitások helyreállításához például a közúti tehergépjárművek rendelése növekedésnek indul: szerencsére ez hazánkban is megfigyelhető, igaz hónapról hónapra ingadozik a trend: jelenleg a kamionok májusi felfutása segíti a haszongépjármű szegmenset.

„2011. egyik legkomolyabb fegyvertényének értékeltük, hogy a Volvo Hungáriának mi biztosíthattuk az új nagykanizsai telephelyüket régiós Volvo Truck Centerük létrehozásához.” – meséli Székely Gábor, az Appeninn igazgatótanácsának elnöke. „Az eltelt egy évben újabb járműipari ügyfelekkel bővültünk, ráadásul azok a számításaink is bejöttek, ahol kifejezetten ezt a kört céloztuk előzetes terveinkben”.

Nagykanizsán alig 600 négyzetméter maradt a komplexumból üresen, miután gumijavító és kereskedő cég is költözött a Volvo mellé. Ugyancsak gépjárművek javításával foglalkozó vállalkozások bérlik a főváros XIV. kerületében található Egyenes utcai telephelyet, erősítvén a környék autóipari orientációját.
„Kecskeméti ingatlanjaink értékét is megnöveli a Mercedes beruházás, ahogy minden másét is a városban. De elmondhatjuk, hogy hasonlóan jó lépés volt Mikepércsen akvirálni, tekintve, hogy a debreceni fapados reptér beindulása lökést adott a környéknek.” – meséli Székely.
Az autóipari bérlőknek kifejezetten előnyös, ha nem a legforgalmasabb belvárosi lokációkon foglalnak helyet. A főváros tekintetében ezt a kiköltözési folyamatot a dugódíjjal kapcsolatos félelmek és bizonytalankodás is erősíteni fogja. Ugyanakkor természetesen számít a jó megközelíthetőség is,
haszongépjárművek esetén pedig a számukra használható főútvonalak, esetleg autópályák közelsége. „Ami a bérbeadói hozzáállást illeti, a rugalmasság, a gyors beüzemelésben való közreműködés, az egyedi fejlesztések lebonyolításában való jártasság is komoly előny a mi részünkről, ahogy a finanszírozhatóság terén nyújtott segítségünk” – állítja Székely.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Buda Palota

Krisztina krt 6-8

kiadó iroda15944 m2
bérleti díj16 - 22 €/m²/hó+áfa

Akadémia Business Center

Akadémia u. 6.

kiadó iroda1415 m2
bérleti díj18.5 - 18.5 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső