Appeninn - töretlen növekedés az első félévben is

Az Appeninn Holding 2013 második negyedévében tovább tudta növelni árbevételi és eredményszámait. A B kategóriás irodapiacon jelentős pozíciókkal rendelkező, dinamikusan növekvő társaság IFRS szerinti, konszolidált bruttó díjbevétele 16,8 százalékkal, közel 760 millió forintra növekedett, a nettó díjbevétel 17 százalékos növekedés mellett 465 millió forintot ért el.

Az elsősorban a fővárosi irodapiacon jelentős pozícióval rendelkező cégcsoport ingatlan bérbeadásból származó bevétele 18 százalékkal növekedett az előző év első második negyedévéhez képest és meghaladta a 708 millió forintot. A Cégcsoport árbevételének növekedése egyrészt az aktív portfólióbővítésnek köszönhető, hiszen az Appeninn az elmúlt egy évben ingatlanállományát jelentősen, immár hatvanötezer négyzetméterre növelte. Másrészt a társaság az ingatlanportfólió folyamatos bővítése közben is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy üzemeltetési tevékenységének hatékonys& aacute;g át fenntartsa, kiaknázza az ingatlanportfólión belüli szinergia-lehetőségeket. Ennek köszönhetően a cégcsoport által üzemeltetett ingatlanportfólió kihasználtsága stabilan 95 százalék feletti  szinten áll, amely a piaci átlagot messze meghaladja.

 

Az eredménysorokat vizsgálva elmondható, hogy a társaság EBITDA szintű eredménye is dinamikusan, több mint 15 százalékkal növekedett, meghaladta a 418 millió forintot. A működési eredmény 364 millió forintot mutatott a második negyedév végén, amely több mint 31 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszaki adatát. Az adózás előtti eredmény, amelyet a fordulónapi átértékelések miatt a társaság ingatlan-portfóliójának átértékelése 212 millió forinttal növelt, míg a hitelekhez kapcsolódó nem realizálódó átértékelési különbözet 66 millió forinttal csökkentett, 294 millió forintra emelked ett a tavalyi 46 millió forintos negatív eredményről. A társaság tulajdonosaira jutó eredmény pedig 251 millió forintra nőtt a 2012 második negyedévében elért 778 millió forintos negatív eredményről.

 

„A portfólió minőségét és kihasználtságát szem előtt tartva folyamatosan elemezzük az egyes ingatlanokhoz kapcsolódó lehetőségeket, aktív portfólió menedzsmentet folytatunk annak érdekében, hogy befektetéseink a legjobb megtérülést eredményezzék. Bővülési szándékunk töretlen, folyamatosan monitorozzuk a hazai ingatlan befektetési lehetőségeket, keressük a jó jövedelemtermelési potenciállal rendelkező ingatlanokat. Az elmúlt fel évben fontos lépéseket tettünk cégcsoportunk finanszírozási szerkezetének kedvező átalakítása terén is. Sikeresen restrukturáltuk hiteleink jelentős hányadát az Erste-vel, illetve élni tudtunk a hazai középvállalkozások számára is kedvező feltételeket biztosító növekedési hitel programban (Nhp) rejlő lehetőséggel is. A meghosszabbított Nhp - amelynek céljai, követelményei és struktúrája lehetőséget adhat számos cég számára, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben is képes legyen forrást bevonni növekedési céljai eléréséhez - keretében további forrásbevonást is mérlegelünk”- emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Studium Irodaház

Közraktár u. / Czuczor u. sarok, Czuczor u. 2-10.

kiadó iroda2946 m2
bérleti díj13.5 - 14.9 €/m²/hó+áfa

Újbuda Iroda - Barázda Center

Barázda utca 42.

kiadó iroda2500 m2
bérleti díj5 - 7 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső