Bejegyezték a Rotux Zrt. beolvadását az Appeninnbe

A Rotux Zrt. beolvadásán keresztül az Appeninn egy 7,2 hektáros, 6000 nm-es felépítménnyel rendelkező belterületi kecskeméti és egy 3 hektáros, 2400 nm-es felépítménnyel rendelkező belterületi szentesi ingatlannal bővítette portfólióját. A kecskeméti ingatlan kiváló elhelyezkedését mutatja, hogy a Mercedes új gyártóüzemének közelében található.

A tranzakció révén az Appeninn teljesíti a Budapesti Értéktőzsde „A” kategóriás részvényekre vonatkozó előírásait.  

Az Appeninn igazgatósága tavaly novemberben döntött arról, hogy aktívan keresi a befektetési lehetőségeket az ipari- és logisztikai ingatlanok területén is a jó hasznosíthatósággal bíró, magas hozamtermelési képességgel rendelkező célpontokat vizsgálva. Az Appeninn közgyűlési jóváhagyását követően most a cégbíróság is bejegyezte a beolvadást.. A Rotux részvényesei által már jóváhagyott tranzakció révén a társaság két jelentős ingatlaneleme került az Appeninn tulajdonába; egy kecskeméti és egy szentesi logisztikai funkciót betöltő ingatlan.

A Rotux Zrt. beolvadásával 170 millió forint készpénzállomány és 450 millió forint értékpapír állomány került az Appeninn-hez.

A részvénycserét tartalmazó beolvadás során a Rotux részvényesek 448 forintos árfolyamon juthatnak Appeninn részvényekhez. A tranzakció jelenlegi sikeres lezárásával az Appeninn teljesíti a Budapesti Értéktőzsde „A” kategóriás részvényekre vonatkozó előírásait.  
Az átalakulással egyben az Appeninn Nyrt. jegyzett tőkéje 255.984.000.-Ft értékkel emelkedik, a tőketartaléka pedig 890.931.000.-Ft értékben növekszik. Így az Appeninn Nyrt. saját tőkéje az átalakulással 1.322.239.000.-Ft összeggel, több mint 4,5 milliárd forintra növekszik.

Az átalakulással az Appeninn Nyrt. ingatlan portfóliója jelentős értéket képviselő ingatlanokkal és likviditási forrással fog gazdagodni. Saját tőke ellátottsága és eredménytartaléka jelentős összeggel növekszik.

„A Rotux ingatlanok megszerzésével társaságunk olyan ingatlanokhoz jutott hozzá, melyeket a szinergiák és költséghatékonyságok kihasználása révén az elvárt profitabilitással tudja üzemeltetni.

A tranzakció beolvadáson keresztül történő megvalósítása az Appeninn-t megfelelteti a Budapesti Értéktőzsde A-kategóriás követelményeinek” – emelte ki Székely Gábor.
 

Forrás: Goodwill Communications
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Ausztria Ház

Vármegye u. 3-5.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj9.5 - 11.5 €/m²/hó+áfa

Gamma Irodaház

Petzvál József u 50-56

kiadó iroda336 m2
bérleti díj8 - 9 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső