Betör Európába a dán bútorcég

Magyarország után az egész kontinenst meghódítja az IDdesign.

Duvet Grocery Lars Larsen egyik bútor üzletére támaszkodva szeretné felpörgetni az eladásokat a dán piacon kívül is. Lars Larsen 2013-ban vette át az 1000 munkavállaló foglalkoztató IDdesign irányítását, amely az ILVA és az IDmoebler láncok tevékenységéért felelős.

A dán IDdesign 19 üzlettel rendelkezik a Közel-Keleten és Magyarországon, mindegyik üzletet helyi vállalkozók vezetik egyedi franchise szerződés alapján. A franchise lánc mostanra felkészült arra, hogy kilépjen a rivaldafénybe és megcélozza Európa nagy piacait.

A franchise láncot egy dubai üzletember alapította 20 éve, miután ellátogatott a dán ILVA bútor áruházába, amely Dániában kínált lakásbútort az ottani vásárlóknak. Innen indult a lánc, amely később kiterjesztette piacait Libanonra, Katarra, Kuwaitra és egyéb országokra a közel-keleti régióban. Európában Magyarországon nyílt az első IDdesign üzlet.
 

 
 
„Jelenleg egy nagy volumenű együttműködés elindítása előtt állunk. A lánc összeladási mutatója 20 százalékkal nőtt a tavalyi évben és idén már ez a szám 22 százalék, ami biztató jel. - mondta Piet Kelin, az IDdesign brand managere.

A kínálat alapvetően a skandináv design szellemében lett összeállítva, de hajlandóak megfelelően alkalmazkodni a helyi piaci igényekhez. Így a közel-keleti régió országaiban nagyobb hangsúlyt kapnak az arany, a lila és egyéb díszesebb designmegoldásokkal készült termékek.

Az elmúlt év nagy üzleti kihívást jelentett az IDdesign számára, így 250 millió korona tőkebevonás volt szükséges. Az ILVA és az IDmoebler komoly IT és raktározási problémákkal küzdött, amely a 2014/15-ös évben 153 millió dán korona veszteséget okozott a két cégnek, ugyanakkor a lánc stabilizálta a bevételeit és biztosította a profitját.

A Retail Institute Scandinavia szerint összesen 600 új kereskedelmi lánc nyitott egységet külföldön, amely 5 százalékos növekedést jelent. Mára 10 507 tranzakciót regisztrálnak a dán tulajdonosok Dánián kívül, a jövőt pedig továbbra is a külföldi terjeszkedésben látják.
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda466 m2
bérleti díj6 - 0 €/m²/hó+áfa

Minelake Irodaház

Bányató u. 13.

kiadó iroda661 m2
bérleti díj12 - 0 €/m²/hó+áfa

Airport Office Center - Budaörs

Malomkő utca 7.

kiadó iroda606 m2
bérleti díj7 - 9 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső