CA Immo: 2011. január 1-jén befejeződött az Europolis AG felvásárlása

A CA Immo ma bejelentette, hogy lezárta az Europolis AG felvásárlását, amivel jelentősen erősíti jelenlétét a közép-kelet-európai és dél-kelet-európai térségben. A két ingatlanbefektetési cég egyesülésével a régió egyik legnagyobb társasága jön létre, amely Magyarországon közel 400 millió eurónyi ingatlanvagyonnal rendelkezik. Az egyesült társaság magyarországi ügyvezetője Gulyás Ede.

A körülbelül 1,5 milliárd euró értékű ingatlanvagyonnal rendelkező ingatlancég, az Europolis 1990 óta tevékenykedik a KKE/DKE régióban. 2011. január 1-jei hatállyal az Europolis a Közép-Európában működő CA Immo Csoport részévé vált. Magyarország több éve a Csoport egyik elsődleges piacának számít. Az Europolist is figyelembe véve, a CA Immo Csoport magyarországi ingatlanvagyona 400 millió euró környékére tehető. Ez a magyar vagyon hosszú távon is a portfolió része marad, esetleg tovább bővül. Az Europolis és a CA Immo kelet-európai regionális irodái 2011 áprilisáig összevonásra kerülnek, így ettől a ponttól a régióban a Csoport minden üzleti tevékenysége a CA Immo márkanév alatt folyik majd. A CA Immo Real Estate Management Hungary az a helyi leányvállalat, amely 2011 áprilisától a magas nívójú (kilenc irodai ingatlanból, két budapesti logisztikai parkból és egy szakosodott győri kiskereskedelmi központból álló) magyarországi eszközállomány felügyeletének felelőse lesz. Az újonnan létrehozott leányvállalat égisze alatt egyesül az Europolis Real Estate Asset Management GmbH (EREAM) és a Casa Property Kft. szakértelme, mely utóbbi sok éven át sikeresen tevékenykedett az ingatlankezelés területén. Az újonnan létrehozott vállalat élén Gulyás Ede áll majd.

Dr. Bruno Ettenauer, a CA Immo vezérigazgatója szerint: „Az Europolis felvásárlása lehetővé teszi számunkra, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat Közép-Európa egyik vezető ingatlancégeként, és hosszú távon emeljük presztízsünket a kulcsfontosságú magyar piacon.”


Gulyás Ede, a CA Immo Real Estate Management Hungary vezetője a következőket mondja: „Az EREAM és a Casa Property összeolvadásával egy zászló alá csoportosítjuk szakértelmünket annak érdekében, hogy a jövőben még fontosabb szereplővé váljunk a magyar piacon. Ez a szinergia előnyökkel jár mind vállalatunk, mind ingatlanjaink bérlői számára. Az a legjobb módja számunkra, hogy erősítsük jelenlétünket a magyar piacon, ha egy pénzügyileg stabil, nemzetközi csoport tagjai vagyunk.”

CA Immo
 

Forrás: Cafe PR
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Residenz Tölgyfa Irodaház

Tölgyfa u. 24.

kiadó iroda1476 m2
bérleti díj10 - 11 €/m²/hó+áfa

WHITEFIELD Irodák

Tahi utca 53.-59.

kiadó iroda366 m2
bérleti díj0 - 9 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Buda Center

Hegyalja u. 7-13.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj9.8 - 13.5 €/m²/hó+áfa

Century Offices

Práter utca 6.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj14 - 19 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

12 - 18m²
2018. 06. 10.
80 - 100m²
2018. 06. 05.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső