CSOK-őrület és lakáspiaci boom!? Ugyan! - Egy másik szegmens dönt rekordokat

Több mint 50 ezer négyzetméternyi bérbeadás. De kiknek?

A JLL bérlőképviseleti részlege 2015-ben rekord évet zárt, több mint 50 000 négyzetméter iroda bérbeadásában vett részt, így a tanácsadói piac 33%-át jegyezte.

A tavalyi évben egy skandináv telekommunikációs vállalat képviseletében zárult le a JLL csapatának legnagyobb irodakeresése, mely két tranzakciót foglalt magában: egy közepes távú szerződés hosszabbítást az egyik jelenlegi iroda helyszínen és egy 20 000 négyzetméteres saját igényre fejlesztett kutatás fejlesztési központ projektet. Ez utóbbi projektben a tanácsadó cég projektmenedzsment részlege is aktív szerepet vállalt és folytatja a munkát a kivitelezési időszakban is. Az új központ 2017-ben kerül átadásra.

A JLL bérlőképviseletének második legnagyobb területű projektje az SAP képviseletében lezárult 10 000 négyzetméteres szerződés hosszabbítás volt a Graphisoft Parkban. Az IT vállalat újabb részlegekkel bővíti a magyarországi kirendeltségét, melynek főként a software fejlesztő részlege bővül dinamikusan.

Szerződéshosszabbítás mellett döntött a Unisys is a West End City Centerben, 5100 négyzetméteren. Mivel a lokáció elsődleges szempont volt számukra, így a döntés a jelenlegi irodájukra esett, amelyet teljes körűen felújítanak és további bővülés is várható.

A Roche a Terraparkban lévő 2900 négyzetméteres iroda szerződését hosszabbította meg 2015-ben. A gyógyszeripari cég és a JLL irodapiaci együttműködése már több mint egy évtizedre nyúlik vissza, és most először az iroda átszervezésében a bérlőképviselet mellett a projekt menedzsment csapat is aktív részt vállalt.

Az AIG  2012-ben költözött a Capital Square-be, a JLL-lel közös együttműködéssel, majd 2015-ben egy részletes piaci és pénzügyi elemzés után döntöttek úgy, hogy maradnak jelenlegi 1700 négyzetméteres irodájukban, meghosszabbítják a lejáró bérleti szerződést és felújíttatják az irodaterületeket.

A MetLife is meghosszabbította a Duna Towersben található 1700 négyzetméteres iroda szerződését. A biztosító vállalat a felső szinteken bérel egy panorámás irodaterületet. A JLL projektmenedzsment részlege felügyeli az irodaterület átépítési munkáit.

A Philip Morris dohányipari nemzetközi vállalat a Fóton lévő irodájukból idén tavasszal költözik a Kálvin Centerbe. A belvárosi irodaházban egy teraszos, 1500 négyzetméter alapterületű irodára esett a választásuk, melynek belső kialakítási munkálatait a tanácsadó cég projektmenedzsment csapata fogja össze.

A McCann Erickson  2015-ben a Central Udvarba költözött, egy design irodába.

 „A JLL bérlőképviseleti részlege 2015-ben összesen 50 200 négyzetméter irodaterület bérbeadásában vett részt, továbbá számos olyan ügyfelet is magunkénak tudhatunk, akikkel már több egymást követő irodakeresést bonyolítottunk le az elmúlt 15 év során.” – mondta el Starmann Mária,a JLL bérlőképviseleti részlegének társigazgatója.

Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda466 m2
bérleti díj6 - 0 €/m²/hó+áfa

Arena Corner Irodaház

Hungária krt. 40-44.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj14 - 16 €/m²/hó+áfa

Duna-Ház

Boráros tér 7.Dunaház Üzletház

kiadó iroda296 m2
bérleti díj6 - 7 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső