Demján cége szerint van kiút a válságból

Az ingatlanszektor éledezik; a KKE-régióban van még bőven növekedési potenciál, a szofisztikált fejlesztők talpon tudtak maradni, sőt fejlesztenek is. A közép-kelet-európai versenyben visszaigazolódik az a stratégia, hogy a hozzáértés, a következetes szakmai munka le tudja győzni a válságot - véli a TriGranit vezérigazgatója, aki az egyik meghatározó előadója lesz a Portfolio.hu Property Investment Fórumnak.

A válság bizonyos értelemben jót tett az ingatlanszektornak, különösen itt Közép- és Kelet-Európában: meggyorsította és felerősítette a piaci szereplők természetes szelekcióját; a szofisztikált ingatlanfejlesztők a válság ellenére is talpon maradtak. A válság óta elindított projektek ráadásul erősebbek, értékállóbbak a korábbiaknál, hiszen a finanszírozási feltételek sokkal szigorúbbak, a bérlőkért való harc sokkal keményebb. „A TriGranit a régió hét országában van jelen, ami lehetőséget teremt nekünk a diverzifikációra, vagyis az a tény, hogy egyszerre jelen vagyunk ezeken a piacokon, jelentősen csökkenti a kockázatainkat. Egy regionális cégnek sokkal jobbak a túlélési esélyei, mint egy olyannak, amelyik csak egy országban van jelen” – hangsúlyozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója, a Portfolio.hu Property Investment Forum konferencia egyik előadója.

 

Értékálló ingatlanok a közép- és kelet-európai régióban

 

A jelenlegi árazási szintek a KKE-régióban 100-150 bázisponttal magasabbak, mint a nyugat-európai piacok mélypontja és 300-350 bázisponttal magasabbak, mint a nyugat-európai piacok aranyéveiben realizált hozamszintek. A TriGranit szakértői szerint van még tér értéknövekedésre, Lengyelország és Románia másodlagos városaiban pedig komoly vásárlóerő és igény van minőségi kiskereskedelemre, ami jelentős fejlesztési potenciált hordoz magában. Ugyanez elmondható az irodapiacról is; Közép-Európában nagyságrendekkel kevesebb az egy főre eső irodaterület mérete, mint Nyugat-Európában.  Ebből az következik, hogy az eddiginél lassabb, stabilabb fejlesztési növekedésre van tér a régióban, hosszú távon továbbra is stabil befektetési eszközök maradnak a régiós ingatlanok.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Ganz Danubius Irodaház

Váci út 184.

kiadó iroda1000 m2
bérleti díj8 - 9.5 €/m²/hó+áfa

BC 22

Baross u. 22.

kiadó iroda990 m2
bérleti díj10.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Sun Palace - 1036 Budapest, Nagyszombat u. 1.

Nagyszombat u. 1.

kiadó iroda500 m2
bérleti díj8 - 9.7 €/m²/hó+áfa

Hegyvidék Bevásárlóközpont

Apor Vilmos tér 11-12.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj13 - 18 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

50 - 80m²
2018. 05. 22.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső