Demján cége szerint van kiút a válságból

Az ingatlanszektor éledezik; a KKE-régióban van még bőven növekedési potenciál, a szofisztikált fejlesztők talpon tudtak maradni, sőt fejlesztenek is. A közép-kelet-európai versenyben visszaigazolódik az a stratégia, hogy a hozzáértés, a következetes szakmai munka le tudja győzni a válságot - véli a TriGranit vezérigazgatója, aki az egyik meghatározó előadója lesz a Portfolio.hu Property Investment Fórumnak.

A válság bizonyos értelemben jót tett az ingatlanszektornak, különösen itt Közép- és Kelet-Európában: meggyorsította és felerősítette a piaci szereplők természetes szelekcióját; a szofisztikált ingatlanfejlesztők a válság ellenére is talpon maradtak. A válság óta elindított projektek ráadásul erősebbek, értékállóbbak a korábbiaknál, hiszen a finanszírozási feltételek sokkal szigorúbbak, a bérlőkért való harc sokkal keményebb. „A TriGranit a régió hét országában van jelen, ami lehetőséget teremt nekünk a diverzifikációra, vagyis az a tény, hogy egyszerre jelen vagyunk ezeken a piacokon, jelentősen csökkenti a kockázatainkat. Egy regionális cégnek sokkal jobbak a túlélési esélyei, mint egy olyannak, amelyik csak egy országban van jelen” – hangsúlyozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója, a Portfolio.hu Property Investment Forum konferencia egyik előadója.

 

Értékálló ingatlanok a közép- és kelet-európai régióban

 

A jelenlegi árazási szintek a KKE-régióban 100-150 bázisponttal magasabbak, mint a nyugat-európai piacok mélypontja és 300-350 bázisponttal magasabbak, mint a nyugat-európai piacok aranyéveiben realizált hozamszintek. A TriGranit szakértői szerint van még tér értéknövekedésre, Lengyelország és Románia másodlagos városaiban pedig komoly vásárlóerő és igény van minőségi kiskereskedelemre, ami jelentős fejlesztési potenciált hordoz magában. Ugyanez elmondható az irodapiacról is; Közép-Európában nagyságrendekkel kevesebb az egy főre eső irodaterület mérete, mint Nyugat-Európában.  Ebből az következik, hogy az eddiginél lassabb, stabilabb fejlesztési növekedésre van tér a régióban, hosszú távon továbbra is stabil befektetési eszközök maradnak a régiós ingatlanok.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

Central Business Center

Horvát u. 14-24.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj10.5 - 11.5 €/m²/hó+áfa

Millennium Tower II.

Lechner Ödön fasor

kiadó iroda1 m2
bérleti díj13.5 - 15 €/m²/hó+áfa

Flórián Udvar

Polgár u. 8-10.

kiadó iroda1550 m2
bérleti díj12 - 13 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

35 - 45m²
2018. 08. 15.
60 - 70m²
2018. 08. 08.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső