Hogyan arányulnak egymáshoz a városok az ingatlanpiac tükrében?

300 nagyvárost hasonlíthat össze az ingatlanpiacok szempontjából a JLL új online piackutatási platformján

A nagyvárosok a kereskedelem fő színterei. Míg 10 évvel ezelőtt 100 nagyváros volt a befektetők érdeklődésének középpontjában, mára ez a szám 300-ra nőtt és mintegy 600 város ingatlanjai felől érdeklődnek rendszeresen a nagyvállalatok. Mivel a gyors városiasodás illetve a technológiai- és geopolitikai változások folyamatosan hatással vannak a nagyvárosok jelentőségére, a JLL által létrehozott dinamikus online alkalmazás a nagyvárosok jövőbeni lehetőségeit segít megismerni.    

 

JLL City ResearchA Cities Research Center (http://www.jll.com/cities-research)lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számos tényezőt figyelembe véve összehasonlítsák a világ 300 legfontosabb városát, kezdve az aktuális globális ingatlanpiaci befektetési volumenektől, egészen a gazdasági változásokig. Szakértőik felmérik a nagyvárosi lehetőségeket világszerte. Kutatják például a négy úgynevezett “Szuper Város” – London, New York, Párizs, Tokió- a kereskedelmi ingatlan befektetések egy negyedét teszik ki a világ 300 legnagyobb városát tekintve. Ezekben a városokban a legerősebb a nagyvállalatok szerepe. Tranzitvárosnak titulálják például Shanghai, Szöulés Peking városokat, amelyeknövekvő ingatlanpiaci tőkeáramlást és vállalati bérlői érdeklődést vonzanak. Shanghai-nak jó esélye van arra, hogy elnyerje a “Szuper Város” státuszt.

 

Az európai nagyvárosok jelentősége különösen kiemelkedő a cross-border (országhatárokon átnyúló) ingatlanbefektetések tekintetében– egyedül Londonban a globális befektetési aktivitás 15%-a történik. Az Egyesült Államokban a másodlagos városokban egyre erősebb befektetési aktivitás tapasztalható. Az ingatlanpiaci tevékenységet az ázsiai és csendes-óceáni térségben mindössze 7 város uralja:Tokió,Hong Kong,Szingapúr, Szöul, Shanghai, Peking és Sydney, melyek a regionális befektetések 70%-át teszik ki.

 

San Francisco, London, Dubai, Shanghai ésWuhan a JLL “City Momentum Index”-e szerint a világ legdinamikusabb városai. Az afrikai városokat elemző kutatások szerint Accra, Addisz Abeba és Lagosz a világ leggyorsabban növekvő városainak tekinthető; Nairobi– Afrika “Szilícium Szavannája” – a technológia terén regionális erőműként emelkedik ki; Luandapedig a világ legdrágább városa irodabérlés szempontjából.

 

Tuza Rita, a JLL budapesti irodájának piackutatásivezetője szerint “az új online piackutatási felületen a világ legizgalmasabb városaival vethetjük össze Budapestet, így jobban átláthatjuk az ingatlanpiac dinamikáját, míg a főváros globálisan betöltött pozíciójának vizsgálatát vizuális összehasonlítások segítik. Kutatási eredményeink szerint a kereskedelmi szempontból legvonzóbb 300 város rangsorán Budapest a 95. helyen áll, szorosan követve Varsót a 73. helyen illetve Prágát a 82. helyen.”

 

Budapesthez hasonló helyezést elért városok közül Perth, Ausztrália a 95. helyen, Cleveland, USA a 92. helyen, Stuttgart a 98. helyen és Szentpétervár, a 94. helyen található jelenleg.

Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Kálvin Square

Kálvin tér 12.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj15 - 16 €/m²/hó+áfa

Eiffel Tér Irodaház

Teréz Krt. 55-57

kiadó iroda1 m2
bérleti díj20 - 22 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Gregersen Palota Irodaház

Lónyay u. 29.

kiadó iroda610 m2
bérleti díj9 - 10 €/m²/hó+áfa

Eladó Viva irodaház

Szegedi út 37-39

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

50 - 80m²
2018. 05. 22.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső