Ingatlanpiaci felmérés szerint a portugálok győznek a fociban az EB-n

Portugália -, mely jelenleg a FIFA rangsorában az 5. helyen áll - az esélyes a győzelemre a hamarosan kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságon – állítja a Jones Lang LaSalle, ingatlan piackutatási adatokra hivatkozva.

Annak ellenére, hogy a hírhedt B csoportban játszanak Németországgal, Hollandiával és Dániával, az előző Európa-bajnokságok idején regisztrált ingatlanpiaci mutatók vizsgálata szerint arra lehet következtetni, hogy Portugáliának van a legnagyobb esélye a győzelemre, Horvátország pedig a második helyezésre számíthat.

A különböző ingatlanpiaci fundamentumok (befektetések megtérülése, bérleti díjak, kihasználatlansági mutatók) alapján az évek óta alulteljesítő Anglia várhatóan csak a közép-döntőkig jut el, Oroszországgal egyetemben.

Meglepetésszerű, de az Európa- és világbajnok spanyolok és a torna specialistái, a németek, bár esélyesnek tartják őket a győzelemre, mégsem valószínű, hogy a csoportmérkőzéseken túl jutnának. Mindkettő csapat vereséget szenvedhet olyan ellenfelektől, amelyek különféle ingatlanpiaci fundamentumokkal rendelkeznek.

Valószínűleg a hazai pálya előnye sem segít sokat idén. A verseny házigazdái, Lengyelország és Ukrajna, a FIFA ranglista végén (65. és 50. helyen) álló csapatai nem valószínű, hogy tovább jutnának a csoport mérkőzéseken.

Robert Stassen, a Jones Lang LaSalle EMEA régiójának tőkepiaci piackutatási vezetője elmondta: „Bár a világ szeme olyan futball sztárokra szegeződik, mint Ronaldo, Rooney és Robben, az ingatlanpiaci alapok vizsgálatakor meglepő párhuzamokat fedezhetünk fel a régebbi bajnokságok eredményeit tekintve. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanpiaci teljesítményt és előrejelzéseket akár úgy is értelmezhetjük, hogy mi fog történni a futball pályán. Nyilván csak játék a fantáziával, de segíthet megjósolni az eredményeket és rámutat arra,hogy mennyire fontos megérteni az ingatlanpiacok teljesítményét.”     

Forrás: JLL
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Kaposvár, Rákóczi tér Irodaház

Rákóczi tér 9-11.

kiadó iroda786 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

Ravak Business Center

Erzsébet királyné újta 125.

kiadó iroda187 m2
bérleti díj10 - 0 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

West End Business Center

Váci út 20-26.

kiadó iroda2030 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Szépvölgyi Irodapark

Szépvölgyi út 39., Montevideo u. 2c., 3., 9., 16

kiadó iroda3471 m2
bérleti díj10 - 12.5 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

12 - 18m²
2018. 06. 10.
80 - 100m²
2018. 06. 05.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső