Magyarországon hosszú távra tervez a CA IMMO

Magyarországon és más, elsődleges piacokon való hosszú távú jelenlét, fókusz a kiemelt irodaüzletágon, az ingatlanvagyon közel 10 százalékának eladása, költséghatékonyság, és kevesebb új fejlesztés – ezek a CA IMMO közeljövőbeli tervei a társaság hitelképességének, illetve hatékonyságának növelése érdekében.

Azt követően, hogy 2006 és 2011 között számottevő növekedést értek el Németországban és Kelet-Európában – öt év alatt 2 milliárdról 2012-re közel 5.3 milliárd euróra nőtt a teljes portfólió értéke-, a CA IMMO nemzetközi ingatlan-befektető a közeljövőben portfóliója átalakítását tervezi. 2013-2014-ra a cél egyértelműen a hitelképesség és a jövedelmezőség fokozása, 40 százalék feletti saját tőkeállomány részesedés elérése, illetve a kockázatvállalás optimalizálása, így biztosítva hosszú távon is a társaság stabilitását.

 

Melyek a főbb célkitűzések?

 

A társaság a jövőben az elsődleges piacokra –Németország, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Szlovákia – koncentrál és ezekben az országokban tervez hosszú-távon maradni. Egyúttal fokozatosan csökkenti a bolgár, horvát, szerb, szlovén, ukrán és orosz piacokon lévő kitettségét, azon belül elsősorban a logisztika- hotel-és lakóingatlan portfolió eladása szerepel a célok között.

 

A CA IMMO a jövőben kizárólag az irodapiacon kíván jelentős szerepet betölteni; mindezek fényében rövid-, illetve középtávon olyan ingatlanokat értékesítenek, amelyek nem tartoznak ehhez a kiemelt szegmenshez. Ez a méret és a bérlői összetétel függvényében érintheti a szállodai, logisztikai vagy lakóingatlan vagyont, nagyságrendileg 300-400 millió euró értékben, amely a teljes CA IMMO vagyon 7-10 százaléka. 2013-ban a frankfurti Tower 185 irodaház eladása is szerepel a tervek között.

 

„Az elkövetkező néhány évben a nyereséggenerálás érdekében a prioritás a korábban kialakított portfóliónk stabilizálása, letisztítása lesz. Az eladásokból befolyó bevételeket a hitelek visszafizetésére, más pénzügyi kötelezettségeink teljesítésére, valamint osztalékfizetésre fordítjuk.”- vázolta a CA IMMO célkitűzéseit Gulyás Ede, a társság magyarországi ügyvezetője.

 

Az elmúlt évekhez képest a hangsúly a meglévő portfólió megerősítésén lesz, ami azt is magában foglalja, hogy kevesebb új projektet indítanak el. 2013-ban mindössze 300 millió euró értékben lesznek fejlesztések; ezek is kizárólag Németországban, azon belül Münchenben, Frankfurtban és Berlinben.

 

A CA IMMO célja Magyarország tekintetében is a meglévő, nagyságrendileg 200.000-es irodavagyon megerősítése és a jelenlegi – átlagosan 80 százalék feletti –bérbeadottsági szint stabilizálása – tette hozzá Gulyás Ede.

Forrás: CA IMMO
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Tópark - Be My City I. ütem

Sasbérc út 1.

kiadó iroda17445 m2
bérleti díj10.9 - 13.5 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Blue Cube

Váci út 182.

kiadó iroda8261 m2
bérleti díj10 - 11 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

myhive Átrium Park

Váci út 45.

kiadó iroda2392 m2
bérleti díj13.5 - 14 €/m²/hó+áfa

Uniqa Plaza Irodaház

Szép utca 2.

kiadó iroda927 m2
bérleti díj7.9 - 16 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső