Majdnem teltház a Bank Centerben

Kiemelkedő eredménnyel kezdte a 2013-as évet a Bank Center: a budapesti prémium irodaházban az első három hónapban 3.800 négyzetméternyi irodaterületre kötöttek újbérleti szerződést, másfélszer akkora területre, mint tavaly egész évben. Emellett több partnerrel megállapodtak a hosszabbításról is, így a Bank Center telítettsége jelenleg rekordszintű 92 százalékos.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Four Seasons Dental Clinic, a Magyar Éremkibocsátó Intézet, a Booking.com – csupán néhány azokból a cégekből, amelyek az év első negyedévében bérleti szerződést kötöttek a Budapest belvárosában található Bank Centerben. Összesen 3800 négyzetméternyi irodaterületről írtak alá megállapodást ebben az időszakban, ami eddig példátlan sikernek mondható. Ez a terület ugyanis a tavalyi év során Budapest belvárosi irodapiacán regisztrált új bérbeadások egynegyedét teszi ki.

 

Az első negyedév sikerét csak növeli, hogy több eddig bérlő, köztük az ARX Equity Partners, illetve a DHL Magyarország ugyanebben az időszakban már a megállapodott a hosszabbításról. Ezzel a Bank Center kihasználtsága elérte a 92 százalékot, ami mintegy tizenhárom százalékkal magasabb, mint a budapesti irodapiaci átlag.

 

„A Bank Centerben az irodapiacon tapasztalható visszafogottság ellenére kiváló eredményeket értünk el: mintegy négyezer négyzetméternyi iroda bérletéről kötöttünk megállapodást 2013 első negyedévében. Bérlőink az épület központi elhelyezkedését és magas szintű szolgáltatásait egyaránt díjazták, és a bérbeadást jelentősen segítették az irodaterületeink új, prémium minőségű kialakításai.” – magyarázta a kiemelkedően sikeres évkezdést ÉlesAnett, a Bank Center bérbeadási vezetője.

 

De növelheti a Bank Center vonzerejét a potenciális új bérlők szemében az itt már korábban irodákat bérlők listája is. Hiszen az Ír Köztársaság és a Koszovói Köztársaság, az Amerikai Egyesült Államok vagy a Brazil Szövetségi Köztársaság nagykövetsége mellett, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank képviselete, illetve a Ferrari Budapest bemutatóterme is a Bank Center mellett döntött már korábban.

 

Annak érdekében, hogy az épület megőrizze a magas színvonalát és továbbra is méltó helyet képviseljen a budapesti prémium irodaházak körében, a tulajdonos közel egymillió euró értékű átfogó gépészeti felújítás hajtott végre az épületben 2012 második fele és 2013 januárja között.

 

„A fő szempontok az állagmegóváson túl, az energiahatékony üzemeltetés, a fenntarthatóság, környezetvédelem és az azonnal jelentkező költségcsökkentés voltak” – hangsúlyozta Rézsó István, a Bank Center üzemeltetési menedzsere. Mint hozzátette: a mintegy öt esztendő alatt megtérülő fejlesztés eredményeként várhatóan 15-20 százalékos energia-megtakarítást ér el az irodaház a 2013. évben, ennek pozitív hatását már a bérlők is élvezhetik. Ebből következik, hogy a Bank Center üzemeltetési költsége jelenleg €4.2 /m2/hó (1256 HUF/m2/hó), amely €1 m2/hó csökkenést mutat a 2011. évhez képest és €2 /m2/hó-val kevesebb, mint 2009-ben. Ez megfelel a jelenlegi piaci standardnak (€3.5-€4.5/m2/hó) és kifejezetten hatékonynak mondható a Bank Centerben található reprezentatív mértékű közös terület fényében.

 

„Most, hogy a felújítási projekt lezárult,vizsgáljuk egy zöld minősítés - LEED/BREEAM - tanúsítvány megszerzésének lehetőségét is, ami tovább emelné a Bank Center eddig is magas színvonalát és tovább erősítené a fenntarthatóság jegyében tett lépéseinket” – vázolta a terveiket az üzemeltetési menedzser.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Eladó Biatorbágyi telephely

Baross Gábor utca

kiadó iroda480 m2
bérleti díj5 - 0 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Kocka Irodaház

Színesfém u. 4-10.

kiadó iroda251 m2
bérleti díj4 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Alfa Victor Hugo Office

Victor Hugo u.11-15.

kiadó iroda1050 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

8 - 12m²
2018. 07. 11.
15 - 20m²
2018. 07. 03.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső