Ragaszkodnak a bérlők CA Immo irodaházakhoz

Több bérlő is a maradás mellett döntött a CA Immo portfoliójában lévő irodaházakban, további öt pedig új bérlőként gyarapítja az irodai állományt. Új bérlő többek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Buda Business Centerben, valamint a Goodyear Dunlop Tires az R70-ben. A hosszabbítások összesített területigénye meghaladja a 3000 négyzetmétert, az új bérleti szerződéseké pedig a 700 négyzetmétert.

Az irodapiacon továbbra is inkább a stabilitás jellemző, jelentős mértékben döntenek a bérlők a meglévő irodaházban való maradás mellett, ahelyett, hogy új iroda után néznének; 2012 második negyedévében az irodai tranzakciók több mint 40 százalékát tették ki a hosszabbítások. Ennek oka leginkább a költözéssel járó plusz költségek, valamint az irodaház tulajdonosok kedvező „bérlő-marasztaló” ajánlatai.

A CA Immo portfolióban az elmúlt negyedévben összesen több mint 3000 m2 területre kötöttek hosszabbítási szerződést az irodai ingatlanokban.  Az osztrák ingatlanbefektetőnek sikerült új bérlőket is szereznie; a közelmúltban öt bérlő döntött úgy, hogy hozzájuk költözik. Egy gyógyszerészeti cég 180 m2 irodaterületen, egy méréstechnikai cég pedig nagyságrendileg 100 négyzetméteren kötött bérleti szerződést és választotta a Váci úton lévő Capital Square-t. A modern, metróállomás mellett lévő, bruttó 38 ezer m2 alapterületű Capital Square irodaház telítettsége megközelíti a 90 százalékot.

A második kerületben lévő Buda Business Center irodaház mellett döntött az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, ők közel 130 m2 bérelnek itt. A Goodyear Dunlop Tires gumiabroncs gyártó közel 300 négyzetméteren kötelezte el magát az Rákóczi úton lévő R70 Office Complexben. A Bartók Ház telítettsége továbbra is 98 százalékos, köszönhetően annak is, hogy a nemrégiben megüresedett kereskedelmi egységre rendkívül gyorsan talált új bérlőt a CA Immo.

A Capital Square irodaházban két bérlő is meghosszabbította  szerződését. Az egyikük a Ferrero Magyarország, amely úgy döntött, hogy szerződését meghosszabbítja a közel 1000 négyzetméternyi területen és további évekre választja székhelyéül a Capital Square irodaházat. A Santander Consumer Finance Zrt. 700 négyzetmétert foglal el a Víziváros Office Centerben és a közelmúltban újabb évekre kötelezte el magát az irodaházban.

Szintén a hosszabbítás mellett döntött a TopSoft Rendszerház; ők a Buda Business Centerben bérelnek hosszútávra 370 négyzetmétert. A Develor tréning cég 630 négyzetméteren, az R70 Office Complexben fitnesstermet működtető bérlő pedig 300 mn-n hosszabbított.

Forrás: CA IMMO
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Tópark - Be My City I. ütem

Sasbérc út 1.

kiadó iroda17445 m2
bérleti díj10.9 - 13.5 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Blue Cube

Váci út 182.

kiadó iroda8261 m2
bérleti díj10 - 11 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Flórián Udvar

Polgár u. 8-10.

kiadó iroda36 m2
bérleti díj12 - 13 €/m²/hó+áfa

Duna-Ház

Boráros tér 7.Dunaház Üzletház

kiadó iroda296 m2
bérleti díj6 - 7 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső