Startra kész a Váci Corner Offices

Továbbra is Csipkerózsika-álmát alussza a budapesti irodafejlesztési piac: egy kézen megszámolhatóak az elkövetkező években induló beruházások. E projektek szűk körének kétségtelenül egyik meghatározó eleme lesz a Váci Corner Offices. Az „A” kategóriás irodaház Budapest domináns irodatengelyén, a Váci-folyosón épül fel. A kivitelezés várhatóan 2012 harmadik negyedévében, a jogerős építési engedély kiadását követően kezdődik meg. A beruházó célkitűzése, hogy az épület a felépülését követően elnyerje a BREEAM Excellent minősítést.

A HB Reavis Csoport a régió egyik vezető ingatlanfejlesztője. 1993-as alapítása óta összesen több mint 800 millió euró értékben fejlesztett ingatlant a régió országaiban. A csoport jelenlegi teljes portfoliója 19 befejezett, megközelítően 590.000 bérbe adható négyzetméternyi kereskedelmi célú ingatlanból áll, ami elsősorban iroda- és logisztikai- épületeket, illetve bevásárló- és szórakoztató központokat jelent. A HB Reavis Csoport első magyarországi beruházása a 2014-ben átadásra kerülő Váci Corner Offices irodaház.

 

Budapestnek szüksége van „vérfrissítésre”

 

„A budapesti irodaállományt a folyamatos öregedés, valamint az új épületek tartós hiánya jellemzi. Várakozásaink szerint az elkövetkező három évben csupán 100 ezer négyzetméterrel bővül a jelenleg 3,2 milliós négyzetméteres budapesti modern irodaállomány és ez a bővülés nem lesz képes teljes egészében fedezni az elavult, korszerűtlen épületek miatt bekövetkezett minőségromlást”- hangsúlyozta Radnóty Zoltán, a HB Reavis Csoport magyarországi ügyvezetője.

 

Az újonnan átadott irodákkal nem tudják felvenni a verseny a ’90-es években épült irodák; sok esetben nem megfelelő az elrendezésük, rengeteg a közlekedő, nehézkés a kialakítás, alacsony a belmagasság és nem korszerű a gépészet sem.

 

Az adott épületen belüli hatékony helykihasználás szempontjából is gyengébbnek minősülnek az egy-két évtizede épült irodaházak. A bérlőkért folytatott „harcban” nem csupán a bérleti díjnak kell versenyképesnek lenni, hanem a munkahelyek kialakításánál a terek kihasználásának is; megfelelő tervezéssel adott összterületen az egyes munkaállomások méretének csökkentése nélkül is több dolgozót lehet jobb körülmények között elhelyezni. „A bérlői igényeket ismerő és figyelembe vevő modern irodaházakban, így az általunk tervezett Váci Corner Offices épületében is akár 15-20 százalékos hely-, és ezáltal költségmegtakarítást érhet el egy bérlő” – tette hozzá Radnóty Zoltán.

 

Problémát jelent, hogy a meglévő irodaházak többsége a már Magyarországon is egyre hangsúlyosabb társadalmi igényként jelentkező fenntarthatósági követelményeket sem tudja kielégíteni megfelelő szinten. Ezek a szempontok azért is játszanak fontos szerepet, mert a fenntartható irodaházak választása kedvezőbb üzemeltetési költségeket jelent a bérlők számára.

 

 Bemutatkozik a Váci Corner Offices

 

A HB Reavis Csoport első hazai projektje Budapest domináns irodafolyosóján, a Váci út 150. szám alatt valósul meg, kiváló megközelíthetőséggel; közvetlenül az épület előtt elhelyezkedő Forgách utcai metrómegállón kívül az épület közelében található számos busz és villamos megálló, valamint távolsági buszok végállomásá.

 

A Társaság idén tavasszal vásárolta meg a telket a korábbi fejlesztő-tulajdonosától; a terveket szoros együttműködésben a HB Reavis szakértőivel a Szász László, Ybl-díjas építész vezette Stúdió 100 építésziroda dolgozta át. A jogerős módosított építési engedély várhatóan 2012 harmadik negyedévében lesz meg; ezt követően azonnal megindul a kivitelezés. Az első bérlők a tervek szerint 2014 első negyedévében költözhetnek be az épületbe.

 

A Váci Corner Offices várhatóan 19.000 m² bérbe adható irodaterülettel, 700 m² földszinti üzlethelyiséggel és összesen 900 m² nagyságú kávézóval és étteremmel rendelkezik, melyeknek közvetlen kertkapcsolata is lesz. A mélygarázsban 353 autó számára lesz parkolóhely.

 

Egy modern irodaháznak összhangban kell lennie a közvetlen környezetével; a tervek szerint a fejlesztő – együttműködésben a XIII. kerülettel – felújítja az épület előtt lévő közterületet, díszburkolattal látja el a Turbina utcát és a Váci út épülethez tartozó járdáját, megújítja a közvilágítást és 28 fát ültet a telekre és az irodaházat határoló utcákra. A Váci Corner Offices távhőszolgáltatást vesz majd igénybe, ahol a hőenergia felét megújuló forrásból nyerik; zöldtető lesz az épület egy részén, tervezik az esővíz újrafelhasználását és természetes homlokzatburkolatot alakítanak ki.

 

„A HB Reavis elkötelezett a fenntarthatósági elvek iránt, ezért is terveztük át az épületet annak érdekében, hogy egy minden szempontból hatékony és racionális irodát adhassunk át, amelyben kiemelten fontos szerep jut az energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontoknak. Célunk, hogy a Váci Corner Offices megkapja a Breeam Excellent minősítést” – emelte ki az ügyvezető.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Tópark - Be My City I. ütem

Sasbérc út 1.

kiadó iroda17445 m2
bérleti díj10.9 - 13.5 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Terrapark D tömb

Liget utca 3/2.

kiadó iroda5196 m2
bérleti díj6 - 7 €/m²/hó+áfa

206 Center Irodaház

Üllői út 206.

kiadó iroda4000 m2
bérleti díj7 - 9 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

10 - 12m²
2018. 03. 09.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső