Szárnyalásra kész a Hattyúház: növelte részesedését az Appeninn Holding

Az organikus építészet jegyében épült multifunkcionális Hattyúház mára az I. kerület egyik legismertebb építészeti alkotása, ebben immár 74 százalékot tudhat magáénak az Appeninn Holding Nyrt. A B-kategóriás budapesti irodaházakra fókuszáló vagyonkezelő egyre nagyobb lehetőségeket lát az épületben.

A korábbi Zöldhordó kisvendéglő helyén 1998-ban épült Hattyúház a magyar organikus építészet egyik kiemelkedő alkotása. Külső megjelenésében a természetes anyagok használata és a magyar népi építészet forma- és motívumvilága jellemzi, ami egyedi megjelenést és hangulatot kölcsönöz az épületnek. Eredetileg ugyan szállodának tervezték, de jelenleg az épületkomplexum irodákat, apartman lakásokat, vendéglátó- és szolgáltató helyeket foglal magába, viszont a szállodai igényekhez szabott gépészet messze túlmutat az átlagos irodai igényeken.

A szabálytalan U alakban elterülő, nettó 12.500 négyzetméter nagyságú épület 60 százalékát irodák teszik ki, míg a hátsó Batthyány utcai szárnyában apartman lakások kerültek kialakításra. A főbejárat körüli területen üzletek és vendéglátóhelyek találhatók, az épület alatt pedig egy kétszintes, 110 parkolóhellyel rendelkező parkolóház könnyíti a bérlők, látogatók parkolását.

A Hattyúház központi elhelyezkedése miatt méltán népszerű a szolgáltató cégek körében: kiváló tömegközlekedési lehetőségei a Moszkva tér közelségéből származnak, ugyanakkor a Margit-körúttól független menekülőutak irányában fekszik. Az iroda és apartman bérlési lehetőség mellett ma már bankfiók, ételbár, kávéház, pezsgőbár, fodrász szalon és különböző más üzletek is megtalálhatóak az épületben.

„A Hattyúház Buda egyik ékköve. Szerencsés elhelyezkedésének, valamint egyedi kialakításának köszönhetően a cégek, a szolgáltató egységek, és a környéken élők körében egyaránt közkedvelt. – mondta Székely Gábor, az Appeninn Holding Nyrt. igazgató tanácsának elnöke az újabb 25 százalékos csomag megvásárlását kommentálva. „Az épületkomplexum pont azokban a paraméterekben erős, amik a „B” kategóriás irodapiacon döntő szempontnak számítanak: megfelelő ár jellemzi, megfelelő minőséggel bír, kapcsolt szolgáltatások sorát tudja felmutatni.”

Az Appeninn távlati tervei között szerepel az egyedi kialakítású, 500 négyzetméteres pincerendszer továbbfejlesztése, mely adottságai révén prémium budai szórakozóhellyé válhatna. Az egykoron fürdőnek tervezett létesítmény a belső boltozatos ívei és hatalmas belmagassága miatt eleve impozáns hatást kelt. „különleges belső építészeti megoldásai, a magas kapacitású szellőzőrendszer, és a több, egymástól független bejárata miatt gondoljuk azt, hogy egy teljesen új nívót képviselő klubnak adhatna helyet. Nem csupán minőségi, hanem valóban biztonságos és kellemes szórakozóhellyé szeretnénk fejleszteni a Hattyúház alagsorát, és ehhez keressük az ideális partnert.” – tette hozzá Székely Gábor.

Forrás: Goodwill Communications
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

Terrapark (D5-8, D13 tömbök)

Puskás Tivadar u. 7-11.

kiadó iroda5904 m2
bérleti díj6 - 7.5 €/m²/hó+áfa

Átrium ház

Nagytétényi út 282.

kiadó iroda391 m2
bérleti díj11 - 12 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső