Személyre szabott ösztöndíj lakótelepi szegény gyerekeknek

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő cég, a WING Zrt. a hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekeket négy éve segíti, mint a Jövőbarát Alapítvány főtámogatója. Az egyedülálló segítségnyújtás új kezdeményezéssel egészült ki, idén első alkalommal ítéltek oda személyre szabott tanulmányi ösztöndíjat. A díj kitörési lehetőséget jelent, egyben mintát teremt a lakótelepen élő szegény gyerekeknek a gazdasági válság által súlyosbított helyzetben.

Az ösztöndíj eredeti célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű lakótelepi szegény gyerekek felsőoktatási tanulmányait támogassa. Szomorú tény azonban, hogy az alapítványt rendszeresen látogató több száz diáknak, hogy saját és családja megélhetéséhez hozzájáruljon, minél előbb pénz kell keresnie, így nem a főiskola, vagy az egyetem, hanem a szakmunkásvizsga és az érettségi megszerzése a cél. Sajnos ez is rendkívül nagy nehézségek árán, és igen ritka esetben sikerül. Ezért döntött úgy a támogatást biztosító cég és a lebonyolításban közreműködő alapítvány, hogy tekintettel a hazai munkaerőpiacon tapasztalható képzett szakemberhiányra, elsősorban a szakma, majd az érettségi megszerzésében segíti a gyerekeket.

 

Az ösztöndíjra pályázók közül hárman nyerték el a tanév során járó rendszeres támogatást és mentori segítséget, egy gyerek pedig egyszeri egyösszegű támogatást kapott. Bár mindannyian rendkívüli szegénységben élnek, az egyes gyerekek helyzete más és más. A cég minden esetben személyre szabottan vizsgálta, milyen konkrét támogatásra van leginkább szüksége a diákoknak. Két szakácstanuló számára, akik mindketten többgyerekes, egykeresős szegénycsaládokból származnak, a kombinált BKV bérlet és a napi meleg étel biztosítása alapvető segítséget jelent. Az érettségizett fiatal lány továbbtanulásához a megterhelő tanszervásárláson túl, szintén a havi bérlet kifizetése jelent komoly könnyebbséget. Az egyszeri támogatásban részesülő diák számára pedig a havi bérlet kifizetése és a zenei képzés elindítása járulhat hozzá, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek az életcélok.

 

Az ösztöndíjat létrehozó vállalat a WING Zrt, az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás. A vállalat fő célja, hogy hozzájáruljon a város fejlődéséhez mind építészeti, mind emberi vonatkozásban. Az utóbbi miatt jutott a cég arra az elhatározásra, hogy segít a lakótelepi szegény gyerekeknek - az alapítvány támogatásán keresztül - a mindennapokban, - az ösztöndíj révén pedig - a jövőbeli célok elérésében. Noah Steinberg, a cég vezetőjének véleménye szerint a lakótelepi gyerekszegénység leküzdéséhez széleskörű összefogására van szükség és arra, hogy valós élethelyzetekben gondolkodjunk. A cég az ösztöndíjat a tanulmányok teljes időtartamára biztosítja a nyertes diákoknak, nem kell tehát jövőre újrapályázniuk.

 

A gyerekszegénység nem a vidék vagy a kistérségek problémája, mint ahogyan általában gondoljuk. Budapesten, Budán is létezik. A lakótelepi gyerekszegénység és éhezés napjaink létező, mégis szinte alig ismert jelensége.

Forrás: WING Zrt.
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Hermina Business Towers

Hermina út 17.

kiadó iroda682 m2
bérleti díj8.85 - 12.85 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda466 m2
bérleti díj6 - 0 €/m²/hó+áfa

IP West

Budafoki út 91-93.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj12 - 13.5 €/m²/hó+áfa

MBC Business Center

Vérmező út 4.

kiadó iroda2226 m2
bérleti díj11 - 12 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

40 - 60m²
2018. 01. 16.
100 - 130m²
2018. 01. 10.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső