Zöld irodába költözik a National Instruments

Az Infopark LEED minősítésű „E” épületébe költözött a National Instruments Hungary Kft. A mérés, irányítás és automatizálás területén piacvezető vállalat 2012 január végén vette birtokba 1500 m2-nyi területű irodáját. Ezzel a bérleti szerződéssel 75%-ra emelkedett az irodaépület bérbeadottsági szintje.

A National Instruments Hungary Kft. (NI) egy globális szoftver és hardvergyártó multinacionális nagyvállalat magyarországi leányvállalata és egyben kelet-európai régiós központja. Az NI kínálta megoldásokat teszt, irányítás- és méréstechnikai, valamint beágyazott tervező alkalmazások területén használhatják a kutatók és mérnökök. A National Instruments Hungary Kft., a vállalat kelet-európai kereskedelmi, marketing és operatív funkcióit ellátó központja, idén januárban költöztette székhelyét Budaörsről a budapesti Infoparkba. A főváros központjában található irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, melyről a National Instruments úgy gondolja, megfelelő otthonául fog szolgálni magyarországi irodájának és kelet-európai régiós központjának.

 

Az elmúlt évtizedben a National Instruments kelet-európai régiója néhány a régióban elszórtan elhelyezkedő kereskedelmi irodából egy regionális szervezetté nőtte ki magát, amely immáron 13 országnak nyújt támogatást és melynek központja Budapesten van. A költözés a National Instruments kelet-európai régiójának az elmúlt évtizedben végbement folyamatos, stabil növekedésének és sikerének az eredménye is. Az előzőnél nagyobb méretű, új iroda lehetőséget biztosít az üzletmenet optimalizálására, a további bővülésre és munkaerő felvételre.

 

Az NI évről évre részt vesz a Legjobb Munkahely Felmérésben, ahol mindig a lista felső harmadában szerez helyezést. „Tapasztalatunk szerint a dolgozói elégedettség sokban függ a mindennapos munkakörnyezet minőségétől. Az Infopark „E” épületének környezettudatos megoldásai kiemelik a házat a mai irodapiaci kínálatból, ezért döntöttünk a zöld irodaház mellett.”- mondta Novák Tímea, az NI operatív részlegének vezetője.

 

Az Infopark „E” épülete az első olyan megvalósult irodaépület Magyarországon, mely megkapta a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítését. Az eljárás során figyelembe vették a környezeti szempontból fenntartható elhelyezkedést, a hatékony víz- és energiagazdálkodást, az építéshez felhasznált anyagokat, a belső környezet, levegő minőségét. Az energetikai szempontból „A” minősítésű tanúsítvánnyal rendelkező épületnek 30%-al alacsonyabb a fajlagos energiafogyasztása a jelenlegi magyar szabályozásban megengedett értéknél. Paraméterei alapján a ház a LEED Silver fokozatát nyerte el. Az 1500 m2-nyi területre kötött bérleti szerződéssel az NI csaknem a teljes második szintet birtokba veszi. Az „E” épület bérbeadottsága így januártól 75%-ra emelkedett. Az új bérlő szomszédságában például a Lufthansa Systems, a Kraft Foods, vagy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) található.

Forrás: Inforádió
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

FirstClients Capital Square

Váci út 76.

kiadó iroda600 m2
bérleti díj15 - 19 €/m²/hó+áfa

ORION Irodák

Jászberényi út 29.

kiadó iroda600 m2
bérleti díj3 - 4 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Buda Business Center

Kapás u. 11-15.

kiadó iroda208 m2
bérleti díj9 - 12 €/m²/hó+áfa

Bihari Irodaház

Üllői út 114-116

kiadó iroda520 m2
bérleti díj5 - 6 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

12 - 18m²
2018. 06. 10.
80 - 100m²
2018. 06. 05.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső