Első Bérlőjét köszönti a South Base projekt Dunaharasztiban

Hosszú tárgyalások eredményeképp jött létre az első sikeres bérleti tranzakció a Dunaharaszti South Base projektben. A Bérlő a Halton Clean Air finn hátterű beltéri levegőszűrő berendezések gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég, aki a projekt területén található „A” épület ( közel 5 000 m2) teljes területét bérelte ki egy hosszú távú bérlet keretében.

A légtechnikai szabályzó elemek bizonyos szegmensek (irodaházak, szállodák, egészségügyi intézmények, bevásárló- és szórakoztató központok, repülőterek és ipari gyártó cégek) részére történő gyártása mellett a vállalat a közép- és kelet-európai régió ügyfelei számára személyre szabott beltéri légtechnikai megoldásokat, gyorsabb kiszolgálást kínál majd – állítja Tomasz Palka, a Halton Indoors üzletág regionális igazgatója.

 

Új termékek bevezetése és az értékesítési csapat bővítése ügyfeleink gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálását teszi lehetővé. A fejlesztés eredményeként a Halton vezető légtechnikai beszállítóként jelenik meg a piacon – mondja Tuomas Qvick, a Halton Clean Air ügyvezető igazgatója.

 

A South Base egy magas színvonalú új építésű raktár és iroda komplexum összesen 16 000 m2 bérbe adó területtel, mely a Dunaharaszti Északi Ipari Parkban az 51-es út és az M0 találkozásánál helyezkedik el. Ezt a projektet – a parkon belül - 3 másik fázis előzte meg, mely keretében összesen 38 000 m2 raktár és iroda terület került megépítésre olyan cégek számára, mint a Gebrüder Weiss /Hungaroweiss és a Törley/ Henkell & Söhnlein.

 

A projekt tulajdonosa az osztrák hátterű IPD csoport (www.innovationpark.biz). Az IPD Csoport 16 éve kezdte meg üzleti tevékenységét Magyarországon és jelentős számú hasonló ipari- és irodafejlesztést tudhat maga mögött Budapest és közvetlen vonzáskörzetében (XXII. Nagytétény, XV. Késmárk utca, Biatorbágy stb.). A hazánkra jellemző nehéz gazdasági helyzet ellenére az IPD 15 000 m2 területet adott bérbe 2010. első felében (beleértve ezt a tranzakciót is). 2007 óta az IPD aktív piaci szereplő Bosznia - Hercegovinában is, jelenleg egy bevásárlóközpontot épít Szarajevóban. „Az IPD csoport és a Colliers International sikeres együttműködése több mint 10 éves múltra tekint vissza, mely időszak alatt a két cég mintegy 30. 000 m2 bérleti tranzakció megkötésében közreműködött (beleértve a mostanit is), mely tény nagyban befolyásolta azt, hogy a South Base projekt kizárólagos képviseletét a Colliers nyerte el” mondta el Pusztai Andrea a Colliers International ipari ingatlan üzletág társigazgatója.

 

Ezzel a bérleti tranzakcióval a projekt telítettsége meghaladja a 30%-ot és a folyamatos aktív marketing és párhuzamosan folytatott komoly tárgyalások további sikeres bérleti tranzakciót eredményezhetnek az év hátralévő részében.

 

Jelen bérleti tranzakcióban a Colliers mellett a Grifton ingatlan tanácsadó cég is közreműködött.

 

A Halton cégcsoport

 

A Halton csoport beltéri légtechnikai termékeket és rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz. Öt üzletágat foglal magában. A Halton Indoors középületek, a Halton Foodservice professzionális konyhák és éttermek részére nyújt beltéri klímatechnikai megoldásokat. A hajók és offshore létesítmények légkezelésével a Halton Marine foglalkozik. A Halton Clean Air középületek, ipari gyártó cégek és lakóházak részére gyárt levegőszűrőket. A Halton Solutions üzletág a megfelelő beltéri légkezelés megvalósítására kínál megoldásokat. Az 1969-ben alapított cégcsoport ma 23 országban van jelen, éves árbevétele 148 millió EUR. Halton a világhálón:

 

www.halton.com.

Forrás: Colliers
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

Tópark, Emeleti irodaterület

Tópark 6.

kiadó iroda360 m2
bérleti díj8.7 - 8.7 €/m²/hó+áfa

Banktech Center/ i-Office

Petzvál J. u. 44.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj8.5 - 9.5 €/m²/hó+áfa

Abaevo Viva Irodaház

Szegedi út 37-39

kiadó iroda445 m2
bérleti díj7 - 8.5 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

35 - 45m²
2018. 08. 15.
60 - 70m²
2018. 08. 08.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső