Felavatták az új Market székház Nívódíját

Ünnepélyes keretek között felavatták a tavaly átadott, új Market székház Építőipari Nívódíját. A helyszínen - Óbudán, a Bojtár utcában - lezajlott eseményen részt vettek a díjat odaítélő Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának és Bíráló Bizottságának képviselő tagjai, a beruházó – egyúttal a Market anyavállalata -, a WING Zrt vezetője és a megvalósításban részt vállalók, köztük a saját székházát kivitelező Market Építő.

Az épület a legrangosabb hazai szakmai kitüntetés díját a magas színvonalú megvalósítás elismeréseként kapta meg. A közreműködő vállalatok és az őket képviselő vezetők munkájának elismerését mostantól az Építőipari Nívódíj emléktáblája őrzi az épületen.

A Market Székház látványos és egyedi megjelenésű, magas minőségű, példaértékű épület. Rendkívül rugalmas térkialakítás, a dizájnban a vállalati arculat megjelenítése és innovatív, minőségi technológiai megoldások felhasználása jellemzi. Az elkészült különleges épület az itt dolgozók, az ide látogatók és az ingatlanszakma tetszését is elnyerte.

Díjazottak

Market Építő Zrt., Scheer Sándor vezérigazgató
Fejlesztő: WING Zrt, Noah M. Steinberg elnök-vezérigazgató
Tervező: Schön Építész Iroda Kft., Dúzs Sándor
Műszaki irányító: Moratus Szerkezetépítő Kft, Jade Kft, Ensi Kft

A díjról

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) és a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata (MMKÉT) által alapított díjat 1999. óta ítélik oda az ország legkiválóbb építőipari kivitelező csapatának.

A Market Székházról - Modern, letisztult dizájn

Az épület egy pinceszint, földszint, 4 emelet kialakítású, kb. 20 * 30 m alaprajzi méretű, 16 m magas hasáb. A szintek egy függőleges közlekedő magra vannak felfűzve. Karakterében teljesen letisztult, képletszerű: öt szint magas puritán, homogén karakterű keretbe foglalt, teljesen transzparens szintek, köztük három szint magas, tetőkertként kialakított átrium, a második emelettől felfelé. A földszinten található a lobbytér mellett a kávézó, kantin, illetve a nyugati szárnyban iroda. A földszintre helyezték a mozgásukban korlátozottak számára is alkalmas mosdót, melyet a többi szintről akadálymentes panoráma liftekkel lehet megközelíteni.

Egyedi építészeti koncepció

Az alapkoncepció szerint a két tömör végfal menti sávokat használják a természetes megvilágítást nem igénylő funkciók elhelyezésére. Az épület teljesen transzparens, a fekete szőnyegpadlóval borított álpadlótól a látszóbeton födémekig keret nélküli üveg válaszfalak futnak, melyek jórészt tolóajtókkal biztosítják az egyes terek közötti átnyithatóságot. A földszinti lobby tér internet csatlakozási lehetőséggel rendelkező várakozófotelekkel bútorozott, míg a kávézóban két internetes állomás is található. Az első emeleten az irodaterek mellett egy oktatóterem, valamint mobil falakkal összenyitható tárgyalók  biztosítják a személyes kommunikációs lehetőségeket.

Környezettudatos építészet

Az épületben hasznosítják a lapostetőn összegyűlő szürkevizet, illetve a tetőn elhelyezett napkollektorok segítenek a használati melegvíz ellátásban, a napcellás panelek pedig elektromos áramot termelnek.

Különleges külső nyílászárók

A homlokzati üvegfalak 50 mm széles WICONA lizénákból építkeznek, ezek karakterében függőleges tagolású, szabálytalan osztásközű függönyfalak. A vízszintes bordák az álpadló felső síkjában, alig láthatóan, süllyesztett takaróval jelennek meg, a fix üvegfalelemek a födémszél előtt 15 cm-re elfutnak, így az üvegfalon keresztül látni engedik a látszóbeton minőségű födémszéleket. A lég- és hangzárást a vízszintes bordák biztosítják, a megfelelő gyári alkatrészekkel. A függőleges lizénák szabálytalan osztásai között visszatérő állandó osztásköz 550 mm, ezekben a függőleges sávokban kapnak helyet a buktatható szárnyak, melyek fa külső megjelenésűek, természetes fa tokborítással.

Forrás: WING Zrt.
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Hermina Business Towers

Hermina út 17.

kiadó iroda682 m2
bérleti díj8.85 - 12.85 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda466 m2
bérleti díj6 - 0 €/m²/hó+áfa

Március 15. tér

Március 15. tér 1.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj7 - 9 €/m²/hó+áfa

Infopark C épület

Budapest Neumann J. u. 1.

kiadó iroda12476 m2
bérleti díj13.5 - 16 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

40 - 60m²
2018. 01. 16.
100 - 130m²
2018. 01. 10.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső