Versenytársat kapott a TriGranit Horvátországban

Zágrábban megnyílt a City Centre One East bevásárlóközpont, erős versenyt támasztva a helyi üzletközpontoknak, köztük a TriGranit által felépített Arena Centarnak.

A horvát fővárosban új bevásárló és szórakozató központot látogathatnak a helyiek és a vendégek: megnyílt az osztrák Kaufmann cég által 135 millió euróért fejlesztett plaza. Az 50 ezer négyzetméteres központ mágnes bérlői között van egyebek között a Hennes&Mauritz, a C&A, a Zara és a New Yorker. Az osztrák társaság a főváros nyugati részén 2009-ben már megnyitott egy hasonló méretű plazát, a City Centre One West-et. Az üzletközpont márka harmadik egysége pedig Splitben van és várhatóan egy negyedik is lesz Horvátországban.


Érdekesség, hogy a 2010 végén átadott és a TriGranit által fejlesztett Arena Centarban ugyanezek a márkák kötötték le legnagyobb területet, és a hipermarketet is az Interspar üzemelteti, de van benne például Marks&Spencer áruház is. Tavaly átadták a CineStar multiplex moziját és már működik egy IMAX terem is. Az Arena Centar fejlesztési költsége 350 millió euró volt, ehhez annak idején sikerült úgynevezett club deal keretében egy hat bankkal alkotott konzorciumtól 150 millió eurós hitelt felvenni. A TriGranit üzemeltetési részlege (TGM) igyekezett gyorsan reagálni az általános keresletváltozásokra, ezért tavaly megkezdte a központ újra pozicionálását. A vállalat szorosabbra fűzte kapcsolatát az amerikai Heitman befektető csoporttal, így a zágrábi Arena Centar bővíthető, illetve egy másik közeli ingatlanra irodaházak és kongresszusi központ is építhető. A horvát kiskereskedelmi ingatlanpiac vonzereje azután növekedett meg jelentősen, hogy felgyorsultak a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval. Főleg osztrák, német és olasz beruházók jelentek meg, Magyarországot eddig csak a TriGranit képviseli nagyobb projekttel.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bartók Udvar II. ütem

Bartók Béla út 105-113

kiadó iroda21821 m2
bérleti díj13.7 - 14.2 €/m²/hó+áfa

Hermina Business Towers

Hermina út 17.

kiadó iroda682 m2
bérleti díj8.85 - 12.85 €/m²/hó+áfa

Balance Loft

Budapest, Váci út 99.

kiadó iroda6505 m2
bérleti díj12.5 - 13.5 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda466 m2
bérleti díj6 - 0 €/m²/hó+áfa

Irene Irodaház

Krisztina krt. 32

kiadó iroda914 m2
bérleti díj9.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

Millenáris Avantgarde Irodaház

Fény u.16.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj16 - 18 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

40 - 60m²
2018. 01. 16.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső