Versenytársat kapott a TriGranit Horvátországban

Zágrábban megnyílt a City Centre One East bevásárlóközpont, erős versenyt támasztva a helyi üzletközpontoknak, köztük a TriGranit által felépített Arena Centarnak.

A horvát fővárosban új bevásárló és szórakozató központot látogathatnak a helyiek és a vendégek: megnyílt az osztrák Kaufmann cég által 135 millió euróért fejlesztett plaza. Az 50 ezer négyzetméteres központ mágnes bérlői között van egyebek között a Hennes&Mauritz, a C&A, a Zara és a New Yorker. Az osztrák társaság a főváros nyugati részén 2009-ben már megnyitott egy hasonló méretű plazát, a City Centre One West-et. Az üzletközpont márka harmadik egysége pedig Splitben van és várhatóan egy negyedik is lesz Horvátországban.


Érdekesség, hogy a 2010 végén átadott és a TriGranit által fejlesztett Arena Centarban ugyanezek a márkák kötötték le legnagyobb területet, és a hipermarketet is az Interspar üzemelteti, de van benne például Marks&Spencer áruház is. Tavaly átadták a CineStar multiplex moziját és már működik egy IMAX terem is. Az Arena Centar fejlesztési költsége 350 millió euró volt, ehhez annak idején sikerült úgynevezett club deal keretében egy hat bankkal alkotott konzorciumtól 150 millió eurós hitelt felvenni. A TriGranit üzemeltetési részlege (TGM) igyekezett gyorsan reagálni az általános keresletváltozásokra, ezért tavaly megkezdte a központ újra pozicionálását. A vállalat szorosabbra fűzte kapcsolatát az amerikai Heitman befektető csoporttal, így a zágrábi Arena Centar bővíthető, illetve egy másik közeli ingatlanra irodaházak és kongresszusi központ is építhető. A horvát kiskereskedelmi ingatlanpiac vonzereje azután növekedett meg jelentősen, hogy felgyorsultak a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval. Főleg osztrák, német és olasz beruházók jelentek meg, Magyarországot eddig csak a TriGranit képviseli nagyobb projekttel.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

ELADÓ MT BUDAPEST TELEKOM PARK 4.250 M HUF + ÁFA

Budafoki út 103-107.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT EGER 525 M HUF+ÁFA

Fellner Jakab utca 1.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ a TERRAPARK Irodaház D tömbje - 6.470.000 EUR

Puskás Tivadar utca

kiadó iroda7000 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT MÁTÉSZALKA 195MHUF+ÁFA

Kálvin tér 5.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

DobosHáz

Tűzoltó utca 59.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj6.5 - 7 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső